Skip to main content

Beleef een gouden
tijd op Texel

De Gouden Reaal

De machtige zee ruist in de verte. In de duinen speelt de wind met het helmgras; de kop van een Schotse Hooglander steekt er nieuwsgiering bovenuit. Op een terrasje in het dorp blijkt Texels bier én appeltaart favoriet. Het is duidelijk: hier ervaar je rust, natuur en dorpse gezelligheid. Welkom in Den Hoorn op Texel. Een geweldige uitvalsbasis voor een vakantie op ons eiland. Aan de rand van het dorp ligt De Gouden Reaal, een mooie stolpboerderij met vijf appartementen. Betaalbaar, luxe en met een vleugje historie. Kom je met z’n tweetjes of met het hele gezin? Wij hebben de ideale accommodatie voor je beschikbaar!

Appartementen Texel

Geniet van een verblijf in De Gouden Reaal. Een perfecte Texel accommodatie dichtbij bos, strand en zee

Studio - 2 personen

Een ruime studio met een hal, woonkamer, keuken en slaapgedeelte. In de badkamer vind je een douche en toilet. Het is knus ingericht, met een modern interieur in zandtinten. Een heerlijke hide away tijdens je verblijf op Texel.

Appartementen – 4 personen

Twee appartementen met twee slaapkamers (boven). Ze zijn nagenoeg identiek en liggen aan de achterzijde van de stolp. Het interieur kent eilandkleuren, de indeling volgt originele contouren van de stolp. Bonus is het magnifieke uitzicht richting de duinen. De hond is welkom.

Appartementen – 5 personen

Twee appartementen met karakteristieke details: boograampjes en houten spanten aan het plafond. Ze liggen aan de voorzijde van de stolp. Modern en luxe ingericht, met een vleugje Texelgevoel. Er zijn twee slaapkamers (1 x 2 persoons, 1 x 3 persoons). De hond is ook hier welkom.

Onze pluspunten

Bijzonder & authentiek

Vakantie vieren in een historische stolpboerderij. Dát is het ultieme Texelgevoel. Het appartement zelf biedt alle moderne luxe. Terwijl je geniet van comfortabele bedden, handige keukenapparatuur en een fijne zithoek, ervaar je de sfeer van vroeger.

Mooie locatie

De Gouden Reaal ligt aan de rand van Den Hoorn. Vanuit de grote tuin (2000 m2) is het uitzicht beeldschoon. Het groene land strekt zich uit tot de duinen in de verte. Zelfs de boot kun je nog zien! In het pittoreske dorpje heb je alle voorzieningen voorhanden.

Comfortabele luxe

De appartementen hebben alles wat je wenst op vakantie. Alle luxe van thuis – bijvoorbeeld een fijn bed, vaatwasser en combimagnetron – is aanwezig in De Gouden Reaal. Voor gemeenschappelijk gebruik zijn een wasmachine en droger beschikbaar. Het interieur ademt een natuurlijke eilandsfeer en voldoet aan moderne maatstaven.

Over ons

Boek een verblijf in De Gouden Reaal, de Texelse stolpboerderij van Herman en Marga den Heeten-Ven. Het echtpaar is sinds 2007 eigenaar van deze unieke accommodatie op Texel. Zij delen deze locatie graag met liefhebbers van het eiland. Onder hun leiding is de stolp prachtig verbouwd. ‘Wij zochten naar een mix van het authentieke gevoel en hedendaagse luxe. Ik denk dat het goed is gelukt.’ Ontdek het hele verhaal, klik hier.

Texeltips

Bollekamer

Net buiten Den Hoorn ligt natuurgebied De Bollenkamer. Het duin gaat hier naadloos over in het dennenbos. Het is een mooi, compact wandelrondje van zo’n 3 kilometer. In de zomer kleurt de heide prachtig paars. Onderweg stuit je op bunkers: het tastbare bewijs van de Tweede Wereldoorlog.

Paal 9 Texel

Strandpaviljoen Paal 9 is een begrip onder Texelaar en toerist. Laagdrempelig, gastvrij en met een menukaart waar altijd iets van je gading bij zit. Vanuit de stoel heb je vrij zicht op een golvende zee. Wie wil er niet bij zo’n uitzicht lunchen of dineren?

Wandelen

Rond Den Hoorn kun je prachtig wandelen. Kies een pad door de ruige duinen of ga onderlangs via de tuunwallen richting het bos. Dit stukje Texel is nog ongerept. De luchten zijn betoverend en onderweg kom je van alles tegen. Hooglanders, bunkers uit de Tweede Wereldoorlog en meertjes waar de vogels zich heer en meester wanen. Je vindt routes op de site van Staatsbosbeheer. Maar je kunt ook op avontuur en zien waar de wind je naartoe duwt.